Торік збитки Bolt перевищили півмільярда євро

Минулого року оборот підприємства Bolt Technology OÜ становив 512 мільйонів євро. У той же час, збитки підприємства досягли 547,2 мільйона євро. На думку керівництва підприємства, у них все в повному порядку, пише Majandus.

У той же час, за словами керівництва Bolt, 2021 був видатним для компанії, фінансові результати відповідали очікуванням і відповідали бізнес-стратегії компанії. Згідно з річним операційним звітом, виручка зросла на 126 відсотків порівняно з минулим роком, при цьому всі три напрямки бізнесу – замовлення таксі, доставка їжі та продуктів та послуги з оренди – демонструють тризначне зростання, незважаючи на вплив COVID-19.

За словами Маркуса Вілліга, засновника та акціонера компанії, Bolt міцно стоїть на ногах, а великий збиток свідчить про інвестиції, облік яких не дає гарного уявлення про технологічні компанії.

Швидке розширення тривало, працюючи більш ніж у 400 містах та більш ніж у 45 країнах протягом року. Крім розширення географії присутності, компанія додала в свій портфель нові послуги, такі як послуга короткострокової оренди автомобілів Bolt Drive та служба доставки продуктів Bolt Market, і тепер пропонує п’ять послуг.

У 2021 році кількість співробітників Bolt зросла з 1798 до 3003 осіб, і цього року планується ще більше розширити штат. Станом на кінець року у компанії працювали люди 95 національностей. 38 відсотків працівників складали жінки. Витрати на оплату праці Bolt зросли з 63 до 115,2 мільйонів євро минулого року.

У 2022 році компанія планує продовжити швидку експансію за всіма трьома напрямками як на існуючих, так і на нових ринках. Передбачається продовжувати інвестувати у розробку продукції, додаючи нові функції. За даними компанії, у перші місяці цього року обсяги бізнесу Bolt продовжували активно зростати і досягли нових рекордних показників.

Враховуючи плани зростання та інвестицій, Bolt не збирається виплачувати дивіденди найближчим часом. Чого компанія не робила й у минулому.

Bolt Technology OÜ — це мобільний додаток, що працює під брендом Bolt і пропонує послуги таксі, прокату електросамокатів, велосипедів та автомобілів, а також послуги з доставки їжі та продуктів в основному в Європі, на Близькому Сході та в Африці. Bolt була заснована в 2013 Маркусом Віллігом, якому в даний час належить 17,05% акцій компанії.

Станом на 31 грудня 2021 року до групи входило 48 компаній. Кінцевою материнською компанією групи є Bolt Technology OÜ. Bolt Technology OÜ є законним власником інтелектуальної власності, пов’язаної із додатками Bolt. Більшість цих досліджень та розробок, пов’язаних з інтелектуальною власністю, здійснюється в Естонії компанією Bolt Technology OÜ, яка також несе основну відповідальність за управління дослідженнями та розробками Bolt.

Джерело

Присоединись к нам на:
Facebook
Twitter

Следующая новость

Файли Uber: витік даних показав спроби лобіювання щодо Байдена, Макрона і Шольца

Технологічний гігант Uber таємно лобіював свої інтереси перед урядами та політиками під час своєї агресивної глобальної експансії у минулі роки, шукаючи неофіційних зустрічей. Про це свідчить витік конфіденційних файлів, які розслідувало видання The Guardian, пише «Європейська правда«. Витік понад 124 000 документів, відомих як «файли Uber», оголює сумнівні з етичної точки […]