У Португалії працівники Uber матимуть права робітників

Уряд Португалії схвалив законопроєкт, покликаний надати права працівникам цифрових платформ як звичайним штатним співробітникам.

Законопроєкт зокрема спрямований на надання тисячам працівників цифрових платформ робочих прав як у співробітників, а не самозайнятих осіб. Він ще повинен отримати остаточну підтримку парламенту.

У разі його остаточного схвалення цифрові платформи, такі як Uber та Glovo, будуть повинні наймати своїх працівників за офіційними контрактами та надавати пільги.

Португалія може стати останньою європейською країною, яке прийме подібні правила. Швидше за все, законопроєкт буде схвалено, адже він користується підтримкою уряду, лівих партій та профспілок.

Міністерка праці Португалії Ана Мендес Годіньо заявила, що законопроєктом передбачається, що працівником оператора цифрової платформи є персонал з офіційним контрактом та це є доказом відносин між платформою, працівником, який надає послугу, та клієнтами.

“Боротьба з нестабільною зайнятістю є одним з наших ключових пріоритетів”, – сказала Годіньо.

Джерело

Присоединись к нам на:
Facebook
Twitter

Следующая новость

У Кропивницькому затримали п’яного водія OnTaxi

До патрульних поліцейських надійшло повідомлення про водія, який керував автомобілем Audi A6 у стані сп’яніння. Подія сталася вчора, близько 18-ї години, біля одного із супермаркетів на вулиці Соборній в обласному центрі. На місці події патрульні розшукали водія, на якого вказували очевидці події. Факт керування ним транспортним засобом також підтверджувався на […]