Влада Китаю вирішила покарати Didi за ІРО в Нью-Йорку і запровадить «безпрецедентні» санкції

До Didi можуть застосувати навіть більш жорсткі санкції, ніж до Alibaba Group, повідомили джерела.

Китайська влада може накласти «серйозні, а можливо, і безпрецедентні санкції» на сервіс таксі Didi за те, що той провів первинне розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі всупереч рекомендаціям влади. Про це з посиланням повідомляє Bloomberg, на яке посилається Forbes.

За словами співрозмовників агентства, регулятори заявили, що рішення компанії вийти на біржу є «викликом авторитету Пекіна», і розглядають кілька можливих покарань. Серед них – штраф, призупинення певних операцій, залучення державного інвестора і навіть примусовий делістинг компанії або відкликання акцій, які котируються на американській біржі.

Поки що ці обговорення перебувають на початковій стадії, однак в результаті до Didi можуть застосувати навіть більш жорсткі санкції, ніж до Alibaba Group, повідомили джерела. Навесні китайська влада в рамках антимонопольного розслідування оштрафували Alibaba на рекордні $2,8 млрд.

Didi провела IPO в Нью-Йорку наприкінці червня. В ході розміщення вона залучила близько $4,4 млрд, що зробило його другим (після Alibaba Group) найбільшим лістингом китайської компанії в США.

Через два дні після ІРО китайське Управління з питань кіберпростору (CAC) почало розслідування щодо Didi, вимагаючи на час перевірки перестати реєструвати нових користувачів. Регулятор заявив, що розслідування необхідне для «забезпечення безпеки даних». Пізніше CAC повідомило, що сервіс таксі повинен бути вилучений з китайських магазинів додатків.

Як писала The Wall Street Journal, владу Китаю обурило те, що в результаті лістингу на американській біржі дані китайські користувачів Didi можуть потрапити до іноземців. За кілька тижнів до IPO регулятори запропонували компанії перенести розміщення, щоб провести перевірку інформаційної безпеки, розповідали джерела газети.

За інформацією співрозмовників Bloomberg, китайські регулятори підтримували ідею IPO, але дійсно турбувалися про збереження даних Didi. За словами одного з джерел, стурбованість, зокрема, викликав випадок, коли сервіс таксі розкрив інформацію про поїздки китайських чиновників.

Регулятори не заборонили компанії виходити на біржу безпосередньо, але були впевнені, що Didi послухає їх рекомендації і перенесе розміщення, розповіли джерела Bloomberg. У свою чергу, китайська компанія за відсутності прямої заборони на IPO вирішила його не відкладати.

Нагадаємо, акції сервісу таксі Didi обвалилися після того, як в офіс компанії прийшла поліція.

Джерело

Присоединись к нам на:
Facebook
Twitter

Следующая новость

В Україні планують запустити систему сертифікації водіїв таксі

Всеукраїнський сервіс замовлення таксі OnTaxi, за підтримки Автомобільної Федерації України, презентував старт соціального освітнього проекту «Академія таксі ONTOP», який, фактично, є поверненням в Україну системи сертифікації водіїв таксі.      АКАДЕМІЯ ТАКСІ OnTOP – унікальна соціальна освітня структура, що починає працювати одночасно онлайн і офлайн в усіх регіонах країни та […]