Офіційне звернення ВГО УТМА

У вівторок 18 лютого 2014р .  політичне протистояння в Україні різко загострилося. Правоохоронні структури та представники радикально налаштованих організацій вплуталися в жорсткий силовий конфлікт. Місто Київ виявилось заблоковане для вільного пересування , порушилася робота громадського транспорту , у тому числі, і вперше за багаторічну історію, була повністю зупинена робота столичного метрополітену. Виникли багатокілометрові пробки , а місцями рух повністю заблокувалося .

В умовах , коли громадський транспорт практично весь не працює і відповідно не в змозі виконувати свої функції з перевезення громадян , різко виріс попит на послуги таксі. Скориставшись ситуацією, що склалася , ПІД ВИГЛЯДОМ ТАКСІ на дорогах активізувалися нелегальні перевізники і просто деякі автолюбителі , які на власних автомобілях з ознаками таксі або без них , в гонитві за ситуативним прибутком намагаються заробити на перевезенні людей, називаючи нечувано високі цифри за проїзд. Через це , в засобах масової інформації , стала з’являтися негативна інформація про спроби таксистів нібито заробити в умовах кризи, що склалася . Так само, в ЗМІ останнім часом з’являється інформація про безоплатну участь водіїв таксі в транспортному та інформаційному забезпеченні сторін конфлікту. На цій хвилі , в деяких коментарях до інформаційних блоків новинних сайтів , з’явилися образливі репліки на адресу київських водіїв та керівників служб таксі і таксомоторних парків.

Ми , Українська Таксомоторна Асоціація , офіційно заявляємо , що легальні перевізники на таксі та легальні служби таксі не піднімали тарифи на перевезення, користуючись складною ситуацією і виниклим ажіотажем попиту на послуги таксі. Так само , наша громадська організація і київські служби таксі не закликають нікого з таксомоторних перевізників , не залежно від того легально вони працюють чи нелегально , надавати будь-які транспортні та інші послуги сторонам конфлікту на безкоштовній основі. Ми визнаємо право кожного представника бізнесу перевезень самостійно визначатися в політичних симпатіях , за умови непорушення Законів і норм людської моралі .

Ми негативно ставимося до спроб деяких засобів масової інформації називати таксистами тих , хто , не маючи дозвільних документів , встановивши на свій автомобіль зовнішні розпізнавальні знаки таксі , остаточно підриває імідж професії та галузі в цілому.

 Ми проти розпалювання в суспільстві неприязні до добропорядних перевізників на таксі. Водії таксі і в спокійні часи часто страждають від агресивно налаштованих представників суспільства , а в умовах , коли загострення пристрастей переходить розумні межі , є небезпека , що вони можуть стати об’єктом виходу негативних емоцій. Ми рекомендуємо авторам « розгромних » статей про ситуацію на ринку таксі виважено і професійно підходити до освітлюваної проблеми , і перш ніж називати ситуативного хапугу таксистом ретельно розбиратися — чи має він право так називатися.

Українська Таксомоторна Асоціація об’єднує в своїх рядах легальних представників бізнесу перевезень на таксі. Перевезення , як і будь-який інший бізнес , найбільш ефективно працюють в умовах дотримання законодавства . На жаль , в останні роки , через ігнорування проблем галузі , в таксомоторних перевезеннях склалася критична ситуація. ВГО УТМА і багато інших профільних громадськихі організацій неодноразово закликали владу до спільного наведення законного порядку в галузі перевезень на таксі в інтересах пасажирів , але рівень корупції, що зашкалює, переважання особистих інтересів над інтересами громадян і держави деяких чиновників Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури , на жаль , так і не дали нам можливості реформувати галузь таксі в інтересах пасажирів і держави. Це , на нашу думку , і є основною причиною сьогоднішнього хаосу і беззаконня нелегалів у сфері перевезень на таксі.

Візництво, в різних видах, існувало , і буде існувати при будь-якій владі , але успішне ведення будь-якого законного бізнесу , в тому числі і таксомоторного , залежить від соціально -політичної ситуації. Чим вона здоровіше , тим успішніше йдуть справи у підприємців , тим багатша і привабливіша країна , тим впевненіші в завтрашньому дні її громадяни.

У сьогоднішніх складних умовах тривалого гарячого цивільно- політичного конфлікту , в умовах, коли з’явилися передумови розвитку самого непередбачуваного і кривавого сценарію подій в історії незалежної України , ми , ВГО УТМА, як представники перевізників на таксі , заявляємо, що ми проти розпалювання кровопролитного конфлікту , ми проти невиправданого застосування сили , ми закликаємо сторони до мирного врегулювання ситуації, що склалася в інтересах українців і України .

Ми закликаємо всіх громадян , в будь-яких складних ситуаціях , насамперед залишатися людьми і пам’ятати, що немає нічого дорожчого, ніж людське життя , здоров’я і безпека людей.

Ми завжди повинні залишатися людьми.

Голова Правління ВГО «Українська Таксомоторна Асоціація»
Антонюк Андрій Сергійович
19 лютого 2014р .

UTMA

 ВГО УТМА

Обговорення цієї теми на форумі

Присоединись к нам на:
Facebook
Twitter

Следующая новость

Розстріляли автомобіль таксі

У вечірньому випуску програми Костянтина Стогнія « Надзвичайні новини » від 19 лютого розміщено сюжет про два збройні напади в центрі Києва , практично біля стін столичного Управління Внутрішніх Справ . У результаті одного з них загинув журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій . Приблизно в тому ж місці , в […]